Read more about cookies we use to provide you with an optimal user experience.

I agree

Students feedback on the utilization of VOLUM3 in the context of project management

VOLUM3 platforma postaje dio seminarskog zadatka kolegija “Upravljanje projektima” nositeljice prof. dr. sc. Diane Car-Pušić i njenih suradnika s Katedre za organizaciju i tehnologiju građenja (izv. prof. dr. sc. Ivana Marovića, dr. sc. Ksenije Tijanić Štrok i dr. sc. Martine Šopić), u sklopu 1. godine diplomskog studija Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Reakcije studenata bile su izrazito pozitivne. Usvajanje osnovnih znanja potrebnih za korištenje platforme proteklo je bez problema. Pored zalaganja nastavnog osoblja, posebno dr. sc. Ksenije Tijanić Štrok, suradnice na kolegiju, treba istaknuti i doprinos Filipa Zrnčića iz tvrtke VOLUM3 d.o.o. koji je održao webinar o primjeni platforme, te Denisa Delogua iz Hoplona koji je u više navrata održao predavanja i konzultacije za studente.

Prenosimo neke od izjava studenata preuzetih iz VOLUM3-a po dovršenom seminarskom zadatku:

Studentica Vita Veljačić (Tim2)

"Smatramo da je ova platforma vrlo korisna i uvelike olakšava komunikaciju i organizaciju svih faza projekta."

Student Ivan Sindičić (Tim 3)

"Jako dobra platforma za komunikaciju sa svim sudionicima u projektu i jako dobro organizirana za doći do svih podataka u kratkom roku."

Studentica Lana Morić (Tim 8)

"Rad u VOLUM3 mi je približio malo više kako to izgleda posao Project managera te se postavio kao odlično sredstvo komunikacije posebice na zahtjevnim i kompleksnim projektima. Nadam se da ću u budućnosti, ukoliko bude bilo prilike, koristiti i sama ovaj program. Vrlo je sistematičan i jednostavan za korištenje."

Što kažu nastavnici o svojim iskustvima primjene platforme u nastavi kolegija u zimskom semestru ak. god. 2022./23.

Nositeljica kolegija prof.dr.sc Diana Car-Pušić koja je u kolaboraciji sa studentima kroz platformu imala ulogu projektanta navodi da nije bilo nikakvih problema u komunikaciji sa studentima kroz platformu te da time nije iznenađena:

"Dosadašnje iskustvo mi ukazuje na pozitivan feedback od strane studenata kad god se u nastavni proces uvode digitalni alati. Korištenjem digitalnih alata nastavni zadaci postaju našim studentima zanimljiviji i dinamičniji i reakcije studenata i njihovi rezultati u većini slučajeva su pozitivni."

Suradnica na kolegiju dr.sc. Ksenija Tijanić Štrok, na vježbama kolegija vodila je studente kroz izradu njihovog seminarskog rada, a unutar platforme je u studentskim projektima imala ulogu nadzornog inženjera. Sam rad studenta na seminarskom radu i platformi VOLUM3 smatra vrlo uspješnim:

"Studenti su vrlo brzo prihvatili platformu te pohvatali sam način rada. Od velike koristi su im pritom bila demonstrativna predavanja koja je održao kolega Denis Delogu, kao i priručnik za platformu koji je vrlo pregledan i razumljiv. Čak su i nas nastavnike naučili ponekim VOLUM3 trikovima. Ovim putem moram pohvaliti studente jer su kroz rad na stvarnom projektu pokazali da su već sad sposobni upravljati elementima projekta i promjenama koje se u njemu događaju."

Zahvaljujući angažmanu Denisa Delogua koji je bio projektni voditelj na projektu Infobip, organizirana je i stručna ekskurzija, posjet tvrtki Infobip u Zagrebu što je bio prvi projekt u potpunosti izveden uz pomoć platforme VOLUM3. Za studente je ovo bilo višestruko korisno iskustvo zbog zanimljivih arhitektonskih i građevinskih rješenja objekta te iskustva o upravljanju ovim projektom primjenom VOLUM3 platforme.

Prezentacija VOLUM3, Rijeka, 2023.